Echtpaar Betty en Willem van gouden naar briljanten liefdesband

Hoogeveen-(07-11-2023) Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanmiddag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.
Betty was super trots dat de Burgemeester even op bezoek kwam en genoot van de aandacht, samen met haar man en dochter onder het genot van een feestelijk gebakje werden mooie herinneringen naar boven gehaald.

Op dinsdag 7 november zijn Willem en Betty 65 jaar getrouwd. Afgelopen zaterdag hebben zij hun diamanten huwelijk in het bijzijn van familie en vrienden gevierd.
De beide geboren en getogen “Grunnegers” ontmoeten elkaar op een jeugdbijeenkomst van de Baptistenkerk. Wim speelde daar accordeon en Betty vond dat wel interessant. De vonk sloeg over en in 1958 stapten Willen en Betty in het huwelijksbootje.

Hun eerste woning was in een flatje in het dorpje Foxhol. Ze waren de enige die daar een telefoon hadden en menig buur maakte daar maar al te graag gebruik van.
En als je driehoog woont met een prima uitzicht op het voetbalveld, wisten enkele ooms hun huiskamer ook te vinden bij belangrijke wedstrijden.
Maar helaas voor de buren en ooms, het huis werd te klein met drie jonge kinderen en het gezin verhuisden naar een leuke woning met tuin in Hoogezand. Daar woonden ze zes jaar met plezier.

Vanwege Willems werk als vertegenwoordiger met een groot werkrayon, kozen ze 47 jaar geleden Hoogeveen als hun nieuwe thuisbasis, mede vanwege de Baptistengemeente Beth-El waar ze jarenlang actief en betrokken zijn geweest.
Betty en Willem voelen zicht thuis tussen de Drentenaren en houden van de sociale contacten. De activiteiten zijn door hun hoge leeftijd wellicht wat verminder, maar ze zoeken zoveel als mogelijk het samenzijn met anderen op en verwelkomen graag hun (klein)kinderen en medemens voor een kop koffie.
Reden tot een blij hart, dat hebben ze nog steeds. De trotse ‘grote’ opa en oma hebben vier achterkleinkinderen en het zijn wonderen waar Wim en Betty van genieten wanneer ze maar kunnen.

In de afgelopen jaren is het lichaam logischerwijs ouder en de geest wat minder geworden. Beiden zijn dankbaar voor de liefdevolle hulp van het personeel van De Westerkim waar Betty nu alweer 1,5 jaar woont.
Een ingrijpende verandering, maar een waarbij ze kracht en troost vinden in hun geloof. Ondanks dat hun woonsituatie geheel is veranderd, blijft tussen hen een liefdesband van goud. Een band die nu briljant is geworden.

Foto: Paula Bansema