De Tamboer presenteert programma 2024-2025

Hoogeveen-(13-05-2024)Kinderen gratis toegang tot geselecteerde voorstellingen 

Met diverse festivals, internationale cirque nouveau-voorstellingen, bekende namen als Snelle, Nielson, Daniël Lohues, Veldhuis en Kemper, Claudia de Breij en nog veel meer, presenteert Theater De Tamboer het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2024-2025. Nieuw in 2024-2025 is dat De Tamboer op een geselecteerd aantal jeugdvoorstellingen gratis toegang biedt aan kinderen tot en met 12 jaar. Het theaterseizoen wordt geopend met een nieuw festival op zaterdag 31 augustus 2024: CulTinair Hoogeveen. De kaartverkoop voor het nieuwe programma start dinsdag 14 mei 2024 om 10.00 uur voor accounthouders en vrienden en donderdag 16 mei om 10.00 uur voor iedereen. 

Kinderen gratis toegang
Theater De tamboer biedt, met ingang van seizoen 2024-2025, gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar op een geselecteerd aantal jeugdvoorstellingen. Het is belangrijk kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur. Het vergroot de belevingswereld en het inlevingsvermogen, het stimuleert de creativiteit en draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De Tamboer ziet graag dat zoveel mogelijk kinderen het theater bezoeken, ook als de financiële middelen er niet zijn. Dit is een initiatief, mede mogelijk gemaakt met een financiële ondersteuning van Rabobank, in samenwerking met Theaters Regio Zwolle.

Festivals
Het theaterseizoen 2024-2025 trapt De Tamboer af met een festivalmaand. Waar het publiek gewend was verschillende festivals terug te zien gedurende het seizoen, is nu alles geconcentreerd in één maand; de maand september. Het voordeel is dat de tuin erbij betrokken kan worden, het weer mogelijk gunstig is en het nog lang licht is. De Tamboer trapt af met een nieuw festival; CulTinair Hoogeveen op zaterdag 31 augustus 2024. Het publiek kan hier voorproefjes van voorstellingen verwachten, lekker eten en nog veel meer. De festivalmaand sluit De Tamboer af met nog een nieuw festival; Revival Music Festival, waar we, met onder andere The Fortunate Sons, collectief terugkijken naar de hoogtijdagen van de popmuziek.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop is voor een aantal voorstellingen al eerder gestart. De verkoop voor het gehele programma start dinsdag 14 mei 2024 om 10.00 uur voor accounthouders en vrienden en donderdag 16 mei 2024 om 10.00 uur voor iedereen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl. De theaterbrochure met daarin het gehele programma is ook op te vragen via www.detamboer.nl, en ook af te halen in het theater.