De leerlingen van de Krullevaar kregen bezoek van internationale allure

Hoogeveen-(06-11-2023) Vandaag kwam François Le Roux uit Zuid-Afrika, een beroemde cellist een optreden geven voor de kinderen van de Krullenvaar.
Geert Oldenbeuving een bekende kunstschilder organiseert al een aantal jaren dit mooie project, en vandaag kreeg de kinderen van de Krullevaar de eer.

François zorgt voor verbinding met muziek en de mensen alsook de kinderen, en leert de kinderen vanuit hun gevoel op zijn muziek te anticiperen.
Zonder enige woord te zeggen, maar gebruik maken van de klanken van de muziek, is het even wat onwennig voor de kinderen ‘want wat bedoeld hij nou’ maar al gauw hebben ze het door.
De kinderen werden razend enthousiast en gaan mee in het spel van klanken en bewegen waar de kinderen naar hartenlust hun eigen expressie in kunnen brengen.

Een aantal kinderen mogen gebruik maken van zijn cello en zijn keyboard alsook de microfoon, en samen met François komt het tot een mooi spel van geluiden en klanken, soms melodieus en soms ook gewoon even lekker chaos en compleet losgaan, zeker wanneer de kinderen allemaal een muziekinstrument in handen krijgen.

Voor dit optreden is er een voorproject geweest samen met Geert Oldenbeuving om de kinderen voor te breiden op de komst van deze wereldberoemde cellist.
Geert liet zien op de klanken en melodie van de cellist hoe een prachtig schilderij kan ontstaan, een schilderij wat van binnenuit komt en altijd weer een verrassing is wat het eindresultaat wordt van het schilderij.
De kinderen hebben zelf ook een aantal schilderijen mogen maken en een ander aantal kinderen hebben gedanst op de klanken van de muziek van de cellist.

Vandaag werd het project afgesloten met een geweldig optreden, een optreden wat je eigenlijk moet zien en voelen en horen, waarin je mee kan bewegen of klappen, waar iedereen vanuit zijn hart zonder regels en enige restricties lekker helemaal mag en kan zijn wie je bent, immers is de muziek een universele taal die iedereen kan en mag voelen en mee kan communiceren.

15 December a.s. zal Francois Le Roux een optreden geven in Orvelte, tevens binnenkort meer over François bij Koopman op Pad

Voor meer informatie over François Le Roux neem eens kijkje op zijn website www.hamanworld.com

Foto’s en verslag: Paula Bansema