De laatste raadsvergadering van Burgemeester Karel Loohuis

Hoogeveen-(27-03-2024) Gisterenavond zat de burgemeester voor de laatste keer een gemeenteraadsvergadering voor.
Een extra ingelaste bijzondere raadsvergadering wat in teken stond van zijn afscheid na 13 jaar dienst als burgemeester van Hoogeveen

Samen met zijn echtgenoot, Rina Loohuis, nam de burgemeester plaats in de raadszaal. De avond was gevuld met warme woorden en persoonlijke verhalen van de fractievoorzitters. Elk presentje dat aan de burgemeester werd gegeven, had een speciale betekenis en verwees naar zijn werk of bijzondere gebeurtenissen, vaak met een vleugje humor.

De burgemeester was 52 jaar toen hij werd geïnstalleerd als burgemeester van Hoogeveen, nu 13 jaar later neemt de burgemeester afscheid en gaat hij met pensioen.

Vele lovende woorden werd deze avond gesproken over de burgemeester, hij werd geprezen als een burgervader, een nuchtere man met gevoel voor humor.
Met 26 jaar burgemeesterschap was hij de langstzittende burgemeester van Nederland.

De burgemeester richtte zijn dankwoord uit aan zijn collega’s, maar ook aan het meewerkende personeel wat volgens de burgemeester zeker niet vergeten mag worden.

De burgmeester zal opgevolgd worden door Martijn Breukelman, de jongste burgemeester van Drenthe, een nieuw hoofdstuk begint voor Hoogeveen, terwijl Karel Loohuis zich op zijn pensioen mag richten met een nieuw avontuur samen met zijn gezin.

Verslag en foto’s: Paula Bansema