De Historische Kring Hoogeveen organiseert Kringmiddag: Huize Echten


Hoogeveen-(04-02-2024)De Historische Kring Hoogeveen houdt op donderdag 8 februari 2024 een kringmiddag op een andere locatie dan vorige keren, namelijk in de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD Hoogeveen. Aanvang 14.00 uur (inloop v.a. 13.30 uur).

Deze middag zal in het teken staan van het Huis te Echten.

Hendrik Jan Benning [1944] uit Echten zal ons dan het een en ander vertellen over het ontstaan van dit landgoed. Dat begint zo rond het jaar 1200 en gaat dan verder door de eeuwen heen.

Hendrik Jan is altijd boer geweest met een enorm historisch besef en dat wil hij deze middag graag met ons delen.

Hij gaat in het Drents vertellen. Niet omdat hij niks anders kan, maar het is simpelweg de taal die hij spreekt.

Consumpties
Als u iets wilt drinken tijdens deze middag dan kan dat uitsluitend d.m.v. consumptiemunten. Deze kunt u kopen voorafgaand aan de voorstelling en dienen zoveel mogelijk per pin betaald te worden. In de pauze worden geen munten verkocht.

Aanmelding
Zou u zich van tevoren aan willen melden? Dit om daardoor beter in te kunnen schatten hoeveel personeel men op moet roepen.

Wij vragen u dan ook dat te doen via e-mail info@historischekringhoogeveen.nl. Alleen als u niet de beschikking heeft over een computer o.i.d. mag u zich telefonisch aanmelden (tel.nr. 0528-240262). Graag aangeven of u met 1 of 2 personen zult komen.

Dit wil niet zeggen dat u zonder aanmelding niet mag komen. U bent altijd welkom, ook als u zich niet aangemeld heeft, maar om te voorkomen dat u lang in de rij moet staan voor een consumptie is het raadzaam om u wel aan te melden.

Wij nodigen u van harte uit om deze mooie middag mee te maken.