De heer en mevrouw Van Duinen zijn vandaag 60 jaar getrouwd

Hoogeveen-(27-11-2023)Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanmiddag het echtpaar van Duinen een bezoek om hun te feliciteren met hun 6o-jarig huwelijk.

Tineke (79) en Gerard (85) leerden elkaar kennen op 2 januari 1961 bij kantoormachinehandel Kentie in Den Haag. Beiden waren werkzaam op de administratie, waardoor zij dagelijks contact hadden.
Tineke is geboren in Den Haag en Gerard in Utrecht, maar was in Den Haag blijven hangen na zijn militaire diensttijd bij de Marine.
In maart 1961 gingen zij voor het eerst uit en het klikte direct. Tineke was toen 16 jaar en Gerard 23. Haar vader vond het leeftijdsverschil erg groot en dus moest Gerard op gesprek komen. Vader Wagner vond dat Gerard, maar terug moest naar Utrecht en Tineke een jaar lang niet mocht zien. Zou de verkering standhouden dat hadden zij zijn zegen.
Vele brieven later was het jaar voorbij en in 1963 stapten zij in het huwelijksbootje.

In 1995 kon Gerard vervroegd stoppen met werken en Tineke stopte bij het reclamebureau en het koppel verhuisde naar Hoogeveen.
Zij kregen twee zonen en zijn gezegend met een bonusdochter, een kleinzoon en een kleindochter. De kleinkinderen zijn inmiddels volwassen, maar komen nog graag bij hun bonus opa en oma.
Gerard was het werken zat en zorgde voor het huishouden terwijl Tineke nog 5 jaar als boekhoudster aan de slag ging bij ter Stege betonvormen.
Om thuis te raken werden zij lid van diverse verenigingen, waar ook het nodige vrijwilligerswerk werd gedaan.
Bij TC de Peddelaars regelden zij negen jaar de inschrijving voor de toertochten op woensdagmiddag. De tochten fietsten zij ook zelf waardoor de omgeving van Hoogeveen bekend terrein werd.

Tineke was tien jaar lang secretaris bij de Historische Kring Hoogeveen en samen met Gerard hielpen zij met het inpakken van de Veenmol.
Gerard ging tennissen bij RC de Weide en was daar vijftien jaar lang ledenadministrateur. Hij is dan ook lid van verdienste geworden en helpt met een grote groep andere vrijwilligers bij het onderhoud van het tennispark.
Ook hebben zij jarenlang gebridged bij de bridgeclub Hoogeveen.
Gerard is regelmatig te vinden op zijn moestuin bij Ons Domein waardoor hij en zijn vrouw heel veel biologisch geteelde groente eten. Bovendien geeft hem dat de broodnodige lichaamsbeweging.
Zij wonen nog zelfstandig in hun fraaie appartement en doen alles nog zonder hulp.

Foto: Paula Bansema