Chocolade en bonbons om verliefd op te zijn

Chocolade is een heerlijke lekkernij die veel mensen graag eten. Maar wat doet chocolade eigenlijk met ons lichaam? Chocolade bevat verschillende stoffen, waaronder fenylethylamine, magnesium en flavonoïden. Fenylethylamine is een stofje dat je ook voelt als je verliefd bent. Magnesium bevordert de energiestofwisseling, de zenuwprikkeloverdracht en de functionaliteit van je spieren. Flavonoïden bieden een beschermende werking tegen hart- en vaataandoeningen. Daarnaast geeft chocolade een euforisch gevoel en onderdrukt het de pijn door de aanmaak van endorfine. Dit zijn allemaal voordelen van chocolade.

In het algemeen kan chocolade dus zowel positieve als negatieve effecten hebben op ons lichaam. Het is belangrijk om chocolade met mate te eten om de nadelen te beperken. Iemand die ons nog veel meer kan vertellen over chocolade is Christina Blacha van de chocolaterie de Kolibrie in Hoogeveen, die je vindt in het station van Hoogeveen.

Christina is deze week te gast in ‘Video Rubriek Hoogeveen Regio’ met Paula Bansema. In deze aflevering vertelt Christina ons alles over haar levenslange passie, het maken van overheerlijke chocolade bonbons. Ga heerlijk op de bank zitten, stop een chocolaatje in je mond en geniet.