Buurtbewoners en jongeren aan de slag in Park Dwingeland

Hoogeveen-(02-03-2024)Gisteren en vandaag gaan de buurtbewoners, jongeren van het Roelof van Echten College en de gemeente aan de slag om Park Dwingeland nog mooier te maken en schoon te houden.

Ze zijn hard aan het werk om al het zwerfvuil op te ruimen, maar ook nieuwe struiken en bomen planten en niet te vergeten onderhoud aan het tiny forest in het park.

Stichting Present, een lokaal platform voor vrijwilligerswerk en omzien naar elkaar, zorgde ervoor dat jongeren zich aan konden melden die nu mee aan het helpen zijn.
De gemeente zorgt voor het plantgoed, er is ook aan biodiversiteit gedacht, het plantgoed zijn inheems soorten die van oudsher hier voorkomen en waar insecten en vogels gek op zijn.

Vanaf maart zal de gemeente sommige delen van het gras in het park minder vaak gaan maaien.
Zo ontstaat een mix van kort en lang gras. Kort gras is nodig voor de evenementen en om honden uit te laten.
De stukken die minder vaak gemaaid worden zal de gemeente inheemse bloemenmengsel gaan zaaien.
Juist door minder vaak te maaien, krijgen planten de kans te bloeien en zaad te geven wat zeer aantrekkelijk is voor de bijen, hommels, insecten en de vogels.

Tevens wordt er ook in het park de poep gemarkeerd door fleurige bloemen om de baasjes van de honden bewust te maken hoeveel poep er ligt en dat deze opgeruimd dient te worden.
Prullenbakken en een dispenser voor hondenpoepzakjes zijn in het park aanwezig.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie