Bloemschikken voor de mantelzorgers in de Magneet Hoogeveen

Hoogeveen-(06-12-2023) De hele week staat in het teken van de mantelzorgers in de Magneet in Hoogeveen.
Marry Bakkermaat, en Pauline Otten verzorgen dit in samenwerking met de SWW om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten, even een dagdeel gezamenlijk met andere mantelzorgers gezellig bloemschikken met als thema kerst.

Gewoon even met elkaar, even zonder zorgen, verbinding met elkaar maken, een stukje herkenning, maar ook gezellig om met elkaar te zijn.

Marry de eigenaar van de bloemenwinkel “De vergeet mij niet” aan de Schutstraat geeft al ruim 9 jaar deze workshops.
Deze passie is bij haar ontstaan doordat ze mantelzorger was voor haar eigen zoon.

Vanochtend kreeg iedereen een schaaltje verse bloemen en takken om een mooi kerststukje te maken na een voorbeeld wat van tevoren was gemaakt.
De mantelzorgers konden zelf kiezen wat voor materialen ze wilden gebruiken, en aan het einde van deze geweldige workshop ging iedereen met een prachtig kunstwerk naar huis.

Mantelzorger zijn is niet alleen voor de ouderen, ook kinderen kunnen mantelzorgers zijn.
Mantelzorgers zorgen voor iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft of om andere reden hulp nodig heeft.

Dit kost vaak heel veel tijd en onbewust kost mantelzorg meer tijd dan verwacht, sommige werken er nog bij, maar er zijn ook nog mantelzorgers die niet meer kunnen werken omdat bv hun naaste 24 uur per dag zorg nodig heeft.
Een mantelzorger neemt ook meerdere taken op zich en ervaren dat als niet anders dan normaal, omdat je dit gewoon doet voor je naaste.

Daarom is het zo belangenrijk om mantelzorgers even dat geluksmomentje te gunnen, even iets voor zichzelf kunnen doen, even in een andere omgeving waar de mantelzorgers weer op kunnen laden.

Er zijn ook veel jongeren die al mantelzorger zijn, dat wordt vaak vergeten en vaak beseffen veel mensen en kinderen die zorg verlenen dat ze geen mantelzorger zijn, wanneer je niet beseft dat je mantelzorger bent weet je ook niet dat je gebruik kunt maken van hulp bij de zorg.
Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald zorgen voor hun naaste die ziek of hulpbehoevend zijn.

Ben je mantelzorger, dan kan je dit aangeven bij de SWW Hoogeveen zodat je elke keer op de hoogte wordt gehouden om aan leuke en gezellige activiteiten mee te mogen doen. Uiteraard kunt u bij de SWW meer informatie opvragen over mantelzorger.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie