Bloei in de Bieb ter ere van de Dag van de Aarde


Hoogeveen-(22-04-2024)Vandaag stond de bibliotheek in Hoogeveen in teken van de Dag van de Aarde.
Een evenement voor jong en oud staat volledig in het teken van het vergroenen van je eigen leefomgeving, waar je straks in je eigen tuin heerlijk kunt genieten van een groene tuin, vol met vlinders, vogels en mooie bloemen.

Kinderen konden vanmiddag rond 15.00 starten met een leuke workshop waar een ze insectenhotel konden bouwen in de ontdekhoek van de Bibliotheek.
Deze workshop, genaamd Bee&Bee, werd georganiseerd door de Techniekclub x en IVN Hoogeveen.

Rond half vier openden Grietje Loof, de klimaatburgemeester officieel deze middag en benadrukte het belang van de “Dag van de Aarde”.

Rond half vier opende Grietje Loof, de klimaatburgemeester, officieel deze middag en benadrukte het belang van de “Dag van de Aarde”. Ze wees erop dat we allemaal willen dat de aarde lang behouden blijft, zodat we er nog lang van kunnen genieten. Het is niet alleen de Dag van de Aarde, maar ook de landelijke zaaidag. We moeten goed voor onze aarde zorgen.

Judith Duinkerken introduceerde deze middag “Judith’s Jungel Station”, dit project is gebouwd is door de studenten van het Alfa-college en in samenwerking met het SDG-House.

Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe presenteerde het initiatief “Heel Drenthe Zoemt”. Dit richt zich op het vergroenen van tuinen door middel van informatieve ansichtkaarten. Als eerste in de bibliotheek werd het bord “Vergroen je tuin” onthuld. Deze borden zullen vervolgens in de 12 gemeentes van Drenthe worden geplaatst.

Tot slot droeg Yvonne Hooijer in het Drents een prachtig zelfgeschreven gedicht voor genaamd “De Winterkoning”, dat het voorjaar bezong.

En voor de kinderen was er nog een speciale gast: Maya de Bij. Ze konden samen met Maya een bijzondere selfie maken.

Bloei in de Bieb” wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, klimaatburgemeester Grietje Loof, De Natuur en Milieufederatie Drenthe met het project “Heel Drenthe Zoemt”, het Alfa-College, Spin-off onderwijs van SDG-House, en Judith Duinkerken via IVN.

Verslag en foto’s: Paula Bansema