Bijeenkomst oorlogsmonument in Noordscheschut met Albert Metselaar

Noordscheschut-(28-02-2024)Afgelopen maandagavond 26 februari was er een bijeenkomst in café Troost in Noordscheschut waar gesproken werd of het eventueel realiseren van een oorlogsmonument in Noordscheschut.
Plaatselijk Belangen was hierbij vertegenwoordigd en opende de avond om vervolgens Albert het woord te geven.

Albert Metselaar deed uit de doeken over enkele gebeurtenissen vanuit de Tweede Wereldoorlog wat heeft plaatsgevonden in Noordscheschut.
Een geschiedenis wat nauwelijks bekend is in Noordscheschut, een belangenrijke historie wat een draagvlak kan zijn voor een herdenkingsmonument.

Tevens is Metselaar bezig om een onderzoek van 45 jaar in een groot project ‘De Frontlinie’ te stoppen.
De Frontlinie wil helder maken voor het hele district Hoogeveen van het voormalig verzet wat er allemaal is gebeurd, ook in de dorpen.

Meer dan 20 bezoekers waren aanwezig in café Troost om hierover mee te kunnen praten en te denken, maar ook de betrokkenheid van de kinderen te kunnen stimuleren met de historie van Noordscheschut.

Vrijheid is niet gratis, vrijheid moet onderhouden worden, en heeft alles te maken hoe men zich inricht in de samenleving, en hoe ga je met elkaar om. Dit is tevens ook een erkenning van de veteranen, dat wat je herdenkt van de oorlog van toen, dan ben je ook al bezig met de veteranen die nu nog leven en de veteranen die op verschillende plekken zich hebben ingezet of nog steeds inzetten voor de vrijheid van anderen.

Het was een zeer interessante avond, een avond van bewustwording wat er zich allemaal heeft afgespeeld, maar ook een avond om werkgroepen te vormen om te brainstormen voor een eventuele komst van een oorlogsmonument in Noordscheshut.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie