Bibliotheek lanceert DigiHandig Bingo

Hoogeveen (24-05-2024) – Vanochtend was de eerste gelegenheid waarbij mensen in de Bibliotheek Hoogeveen konden kennismaken met het spel DigiHandig Bingo. De presentatie van de DigiHandig Bingo werd verzorgd door Laura Ton en Lisanne Pieters.

DigiHandig Bingo lijkt op gewone bingo en is daarom heel herkenbaar. Het enige verschil is dat de bingokaarten met cijfers nu deels zijn vervangen door icoontjes uit de digitale wereld.

Via een PowerPoint-presentatie worden de nummers en de icoontjes getoond, die vervolgens afgestreept kunnen worden op de bingokaart. Het doel is om op een laagdrempelige en leuke manier de spelers te leren wat diverse icoontjes betekenen op hun computer of mobiel. Daarnaast wordt tijdens de bingo, door onderwerpen die in de PowerPoint-presentatie aan bod komen, het gesprek aangegaan over de digitale wereld.

Het werkt goed om bij de iconen de interactie aan te gaan door de mensen te laten delen wat ze al weten. Hierbij wordt ook ruimte gegeven aan ervaringen van deelnemers die zijn gekoppeld aan het getoonde icoon tijdens de Bingo.

Het is de bedoeling dat deze bingo in alle wijkcentra’s in Hoogeveen wordt georganiseerd. Wijkcentra’s kunnen dit zelf uitvoeren via digihandig.nl, wat voor iedereen toegankelijk is, of met ondersteuning van de Bibliotheek Hoogeveen. De wens is uitgesproken om dit regelmatig te organiseren in zowel de wijkcentra als de bibliotheek.

Er waren ook leuke prijzen aan de bingo gekoppeld, zoals een bon met een fijne korting op een digitaal fotoalbum. De bibliotheek biedt hierbij eventuele ondersteuning voor het samenstellen van het fotoalbum. De hoofdprijs was een digitale smartwatch, die ook met eventuele ondersteuning van de bibliotheek geïnstalleerd kan worden.

Tevens kreeg elke bezoeker een leuke goodybag mee naar huis, kortom een leuke gezellige bingo met een leerzaam digitaal aspect in verwerkt voor jong en oud.

Verslag en foto: Paula Bansema