Bianca Blokzijl zet een actie op voor plaatsing van een AED in de Meerkoetlaan en e.o.

Hoogeveen-(10-02-2024) Bianca de initiatiefneemster start een prachtige actie samen met een aantal buren voor de plaatsing van een AED, om hiermee de overlevingskans van buurtgenoten te vergroten die een hartstilstand krijgen.

Het handelen bij een hartstilstand kan levens redden en is van levensbelang. En daarvoor voeren ze deze actie voor een AED in hun buurt, wat dag en nacht bereikbaar is. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk, dan te beseffen dat elke week 300 mensen in Nederland een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis.

Bianca is er bijna en moet nog het laatste geldbedrag van 315 euro bij elkaar zien te krijgen, de kosten van een AED  is 2667 euro. Daarbij zijn er ook al 8 vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor een cursus reanimatie met de AED, dit zal worden ondersteund door de Smederijen.

Iedereen die rondom de Meerkoetlaan woont, kan zich opgeven voor de reanimatie en voor het besturen van de AED aan de Meerkoetlaan 1 waar de AED zichtbaar en toegankelijk voor iedereen wordt opgehangen.

Wilt u ook dit prachtige initiatief ondersteunen door middel van een donatie, ga dan naar  BuurtAED.nl en zoek de actie Meerkoetlaan, 7905 Hoogeveen. Kies ‘Doneer nu’ en bepaal jouw bijdrage Doneer met naam of anoniem Betaal eenvoudig via I-DEAL