Bianca Blokzijl voert actie voor plaatsing van aan AED aan de Meerkoetlaan en omwonenden


Hoogeveen-(10-02-2024) Bianca de initiatiefneemster start een prachtige actie op samen met een aantal buren voor een plaatsing van een AED, om hiermee de overlevingskans van buurtgenoten te vergroten die een hartstilstand krijgen.

Het handelen bij een hartstilstand kan levens redden en is van levensbelang.
En daarvoor voert ze deze actie voor een AED in hun buurt, wat dag en nacht bereikbaar is.

Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk, dan te beseffen dat elke week 300 mensen in Nederland een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis.

Bianca is er bijna en moet nog het laatste geld bedrag van 315 euro bij elkaar zien te krijgen, de kosten van een AED is 2667 euro.

Daarbij zijn er ook al 8 vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor een cursus reanimatie met de AED, dit zal worden ondersteund door de Smederijen.

Iedereen die rondom de Meerkoetlaan wonen kunnen zich opgeven voor de reanimatie en voor het besturen van de AED aan de Meerkoetlaan 1 waar de AED zichtbaar en toegankelijk voor iedereen wordt opgehangen.

Wilt u ook dit prachtige initiatief ondersteunen d.m.v. een donatie ga dan naar BuurtAED.nl en zoek de actie Meerkoetlaan, 7905 Hoogeveen.
Kies ‘Doneer nu’ en bepaal jouw bijdrage
Doneer met naam of anoniem
Betaal eenvoudig via iDEAL

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bianca via 06-20370111

Op de foto laat Bianca zien waar de AED Komt te hangen, dit aan de Meerkoetlaan nr. 1

Verslag: Paula Bansema, Foto: Focus met Passie