Arend zomer en Engelien Zomer-Akkerman vieren hun 65-jarig huwelijk

Hoogeveen-(27-11-2023)Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanochtend het echtpaar Zomer een bezoek om hun te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Op 26 november 2023 waren Arend Zomer en Engelien Zomer-Akkerman 65 jaar getrouwd. Zij hebben dit met hun 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen gevierd in De Westerbergen te Echten.
Ze leerden elkaar kennen op de zuivelfabriek waar ze allebei werkten. Arend op het laboratorium en Engelien op de administratie. Engelien ging daarna werken bij de gemeente Hoogeveen.|

Ze verhuisden naar Leersum, maar keerden terug naar Hoogeveen waar ze samen ‘Zomer Zelfbediening’ aan de Hoofdstraat runden en later een noodwinkel in Krakeel. De winkel werd verkocht en Arend ging in loondienst werken bij De Boer Supermarkten totdat hij met de VUT ging.
Beiden deden ze veel vrijwilligerswerk voor de kerk, politiek en voetbal. Arend hield van tuinieren en is op zijn hoge leeftijd (89) nog steeds actief bij HZVV. Engelien hield van lezen en handwerken en samen hebben ze veel reizen gemaakt, gekampeerd en fietstochten gereden.
Hun eigen woning is sinds juni dit jaar ingeruild voor een appartement in De Kemperhof waar ze met veel plezier wonen.