Amnesty international Hoogeveen zoekt gastdocenten


Hoogeveen-(14-03-2024)Altijd al affiniteit gehad met mensenrechten? Zou je kinderen van de bovenbouw op de basisschool hierover iets willen leren? Of ben je een student voor de opleiding Pabo (Leraar Basisonderwijs) of onderwijsassistent en wil je ervaring opdoen met voor de klas staan? Wellicht is deze vrijwilligersfunctie van Amnesty International Hoogeveen iets voor jou!

Amnesty International zet zich wereldwijd in voor mensen of groepen van mensen waarvan de rechten worden geschonden. Amnesty zet zich daarbij ook in voor de bewustwording van mensen- en kinderrechten, ook bij kinderen. Met speciale lespakketten leren kinderen hierover aan de hand van voorbeelden van situaties waar deze rechten worden geschonden of niet vanzelfsprekend zijn. Tijdens de les kunnen de kinderen, als ze dat willen, kaarten maken die door Amnesty worden opgestuurd naar mensen waarvoor actie wordt gevoerd. Een geweldige blijk van steun en solidariteit.

Amnesty International Hoogeveen is sinds vele jaren actief met het geven van gastlessen op scholen binnen de gemeente Hoogeveen. Als gastdocent maak je afspraken met scholen, verzorg je lessen over mensenrechten en geef je informatie over het werk van Amnesty International aan leerlingen en docenten.

Onze scholenwerkgroep zoekt per direct versterking. Van belang is dat je je tijdens schooluren kunt inzetten. Amnesty International Nederland biedt een tweedaagse training, lesmaterialen én verdere ondersteuning aan. Daarnaast zijn oud-leden van de scholenwerkgroep Hoogeveen bereid om je wegwijs te maken en waar nodig je te begeleiden als nieuwe gastdocent. Zo kun je goed voorbereid aan de slag gaan in deze mooie functie.

Belangstelling? Neem dan contact op met Aya Wolting

ayawolting@gmail.com