Advent middag bij Museumboerderij De Karstenhoeve


Ruinerwold-(12-12-2023)  Wat deden de mensen honderd jaar geleden, toen er nog geen TV of computer was, toen de radio nog maar net begonnen was? Ze gingen gezellig bij elkaar op de koffie en zongen dan met elkaar.

In de Advent – de zondagen voorafgaand aan kerst – waren dat de liederen vol verwachting van de komst van Jezus en de eerste kerstliederen. Dat wordt opnieuw gedaan op zondagmiddag 17 december in Museumboerderij de Karstenhoeve. Vanaf 14.00 uur is er koffie, thee, chocolademelk met wat lekkers. De samenkomst met zang begint om 15.00 uur. Na afloop is er een nazit tot 17.00 uur.

Passende Bijbelverhalen
Bij zo’n samenzang lazen de mensen passende Bijbelverhalen, er werd een Adventsverhaal verteld en iemand sprak de mensen toe. Dat hoefde geen dominee te zijn, iedere buurt kende wel iemand die ‘het goed kon zeggen’. Bij de Adventszang in de Karstenhoeve is de schaapherder aanwezig. Die had tijd om na te denken, die had nog wel eens diepe gedachten, was de ervaring in die dagen.

Het wordt een bijeenkomst in het Nederlands als in het Drents, bezoekers mogen gerust in passende kledij komen uit grootmoeders tijd zogezegd, of specifiek jaren ’20-’30 stijl.

Tijdens de bijeenkomst wordt twee keer een collecte gehouden, een voor een goed doel en een collecte voor de onkosten. Uiteraard is de toegang gratis. Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447

Foto: Petra Hessels