Dahliaveld Elim een kleurenpracht

ELIM – Kleuren hebben een aanzienlijke invloed op onze emoties en ons humeur. Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren onze geest, emoties en gedrag kunnen beïnvloeden. Kleuren bevatten vibraties die ons lichaam beïnvloeden en ons welbevinden kunnen stimuleren. 

In de natuur hebben kleuren altijd een betekenis. Planten die insecten moeten lokken om voort te leven, hebben vaak heel felle kleuren. De meest geliefde kleur op aarde is blauw. Dat komt waarschijnlijk doordat alle mensen er iets mee hebben, aangezien de lucht blauw is. 

Kleuren kunnen ook worden gebruikt als therapie. Al in 2000 voor Christus gebruikte men in India kleuren als therapie. Ook de Egyptenaren gebruikten kleuren al vroeg met een therapeutisch doel. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe kleuren ons kunnen beïnvloeden: Blauw: kalmerend, verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Geel: stimuleert het zenuwstelsel en de hersenen, verhoogt de concentratie en het geheugen. Rood: verhoogt de hartslag en de bloeddruk, stimuleert de eetlust en verhoogt de ademhaling enz. Er zijn nog veel meer kleuren en manieren waarop ze ons kunnen beïnvloeden.  

Om persoonlijk eens te beleven wat kleuren met ons doen, ga dan eens naar het dahliaveld aan de Carstensdijk in Elim. Hier zijn de kleuren voor de tijd van het jaar nog zeer inspirerend. Een bezoekje is dan ook een streling voor onze ogen.